Söndag

Jag skulle vilja läsa en riktigt lycklig bok, och lyssna på riktigt lycklig musik. Och då menar jag att jag vill ha riktigt lyckliga grejer. Som är lyckliga från första raden till sista, och inte vacklar till någonstans på mitten. Inget hitan och ditan, inga brustna hjärtan, ingen livsångest. Kan ingen som är riktigt, riktigt glad tillverka någonting som jag kan få i mig? Inga lidande konstnärer, självdestruktiva musiker eller jag-måste-bara-skriva-av-mig-författare. Det får gärna vara så lyckligt att det blir tråkigt. Jättegärna!

IDAG:

Drog mig upp tidigare än kroppen ville för att åka och jobba tillsammans med andra, för en gångs skull. Det är svårt, men det går framåt. Gick igenom min telefonbok efteråt på jakt efter någon att äta lunch tillsammans med. Ringde några nummer utan framgång. Åt ensam på restaurang. Var mycket trött och nästan ensam på restaurangen. Konstig stämning. Var för trött för att åka och jobba i lokalen, satte mig på fyran och åkte hela vägen från Östermalm till Gullmarsplan. Köpte lösgodis på Pressbyrån och åkte tunnelbana tillbaka. Missade att byta till rätt linje, så jag satt kvar och åkte hem istället. Orkade inte gå i trapporna på centralen. Resan gick mycket fortare med tunnelbana än med buss, men det var trevligare att åka buss – även fast jag alltid upplever medresenärerna som otroligt mycket otrevligare på bussar än i tunnelbanevagnar. På bussen kan man få skäll, mestadels av tanter, men det har jag aldrig varit med om på tunnelbanan.

Det blev inte så mycket med den här dagen.

Det är så litet här hemma att det känns som att det inte går att röra sig. Jag vill ha mer utrymme. När blir man rik?

Annonser

One response to “Söndag

  1. Om du får ett svar på en sån bok, let me know. Efterlyser en likadan. Är trött på alla trend-deprimerade-pseudo-författare som man förvänats läsa jämt. Bra blogg by the way! Kika gärna in hos mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s